Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

Ured za ravnopravnost spolova tiskao je hrvatski prijevod Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u nakladi od 8000 primjeraka kao i novi Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u nakladi od 5000 primjeraka te vas pozivamo da se obratite Uredu za dostavu primjeraka ovih publikacija na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , telefon 01/ 6303 090.

Predsjednik: Pozivam Hrvatski sabor na ratifikaciju Konvencije o suzbijanju i borbi protiv nasilja nad ženama

„Nadam se da će Konvencija Vijeća Europe o suzbijanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja biti uskoro ratificirana i u Hrvatskom saboru. Ne vidim opravdan razlog zašto Hrvatska to još nije učinila“, istaknuo je predsjednik Republike Ivo Josipović na početku konferencije o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Centar za žene žrtve rata – ROSA, u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora organizirao je međunarodnu konferenciju u Hrvatskom saboru na kojoj je istaknuta potreba što skorije ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koju je Republika Hrvatska potpisala još 22. siječnja 2013.g., čime je postala 27. potpisnica ove Konvencije.

Više...

Hoće li Europski parlament potvrditi novu Europsku komisiju Jean-Claude Junckera?

U srijedu, 22. listopada, Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije, političkim će klubovima u Europskom parlamentu predstaviti svoj tim od 27 povjerenika/ca, program i prioritete rada za naredno razdoblje od pet godina. U podne će, nakon izjava vođa političkih klubova uslijediti glasovanja o rezoluciji kojom se zaokružuje ocjenjivanje kandidata, a postupak će završiti glasovanjem o prihvaćanju novog sastava Europske komisije.

Više...

Konferencija o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Centar za žene žrtve rata - ROSA, u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskoga sabora, organizira međunarodnu konferenciju posvećenu Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koja će se održati u utorak, 21. listopada 2014. godine u dvorani Josipa Šokčevića u 10.00 sati.

Više...

Obilježavanje svjetskog dana seoskih žena

- 15. listopada

Više...

Ravnateljica na regionalnoj manifestaciji "Dani kraljice Teute"

Klub albanskih žena Hrvatske "Kraljica Teuta" u suorganizaciji s Uredom za ravnopravnost spolova, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Vijećem crnogorske nacionalne manjine, Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, Albanskim kulturnim društvom u Hrvatskoj "Shkendija" Zagreb i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba organizira regionalnu manifestaciju "Dani Kraljice Teute 2014" koja će se održati u utorak, 14. listopada 2014. u 19 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

Više...

Natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti" 2015.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'Oreal ADRIA uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske devetu godinu za redom objavljuju projekt stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice.

Više...

U Beču održana 2. Konferencija o politikama jednakosti za muškarce

Na konferenciji  o politikama za muškarce u kontekstu ravnopravnosti spolova, održanoj u Beču 6. i 7.  listopada sudjelovala je pomoćnica ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Ina Volmut. Drugu po redu konferenciju na ovu temu organizirali su Federalno ministarstvo rada, socijalne politike i zaštite potrošača Republike Austrije i Federalnog ministarstva za obitelj, starije osobe, žene i mlade Savezne Republike Njemačke, uz potporu luksemburškog Ministarstva za jednake mogućnosti.

Više...

Ravnateljica na tematskoj sjednici Povjerenstva za ravnopravnpost spolova Koprivničko-križevačke županije

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je u srijedu 24. rujna na tematskoj sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 74

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija

Odluka - sukob interesa

Ugovori

Plan nabave Ureda za ravnopravnost spolova za 2014. godinu

Smatrate li da je neko pravo građana/ki ugroženo nezakonitim ili nemarnim radom tijela državne uprave i tijela s javnim ovlastima, molimo, obratite se pučkoj pravobraniteljici.
ombudsman@ombudsman.hr


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.