Ravnateljica primila studente i studentice novinarstva Veleučilišta VERN

Mr.sc. Helena Štimac Radin primila je danas u posjet studente i studentice novinarstva Veleučilišta VERN te ih je upoznala sa radom Ureda za ravnopravnost spolova, kao i sa strateškim i zakonodavnim okvirom za postizanje ravnopravnost spolova u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Više...

Ravnateljica na raspravi "Perspektiva žena u politici Republike Hrvatske"

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je na raspravi "Perspektiva žena u politici Republike Hrvatske" koja se u organizaciji Francuskog Veleposlanstva u Zagrebu i GTF - Inicijative za održivi rast održala u srijedu, 11. ožujka 2015. godine u Medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj, Preradovićeva 5, Zagreb.

Više...

Ravnateljica na skupu "Ratificirajmo Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji"

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je danas na Skupu Ratificirajmo Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obiteljii te je održala pozdravni govor. Skup je povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena održan u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH i Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom - POSI u prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu.

Više...

Europska komisija - izjava

prvog potpredsjednika TIMMERMANSA, visoke predstavnice/potpredsjednice Mogherini, povjerenika Mimice, Avramopoulosa, Thyssena te povjerenica Stylianides i Jourove povodom Međunarodnog dana žena.

Više...

Ravnateljica na okruglom stolu "Motivirane, obrazovane, nezaposlene? Izazovi i prilike za mlade žene na tržištu rada u Hrvatskoj"

Mr. sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda sudjelovala je kao govornica na okruglom stolu "Motivirane, obrazovane, nezaposlene? Izazovi i prilike za mlade žene na tržištu rada u Hrvatskoj" koji je Ured za informiranje Europskog parlamenta u suradnji s Centrom za ženske studije organizirao 6. ožujka 2015. godine u Kući Europe u Zagrebu (A. Cesarca 6), od 10:30 do 12 sati.

Više...

Nagradni natječaj za stripove i crteže

RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA: RECITE TO STRIPOM!

Žene UN-a zajedno s Europskom komisijom, belgijskom Organizacijom za razvojnu suradnju i Regionalnim informacijskim centrom Ujedinjenih naroda (UNRIC) priređuju nagradni natječaj za stripove i crteže o ravnopravnosti spolova. Rok za podnošenje radova je 20. travnja 2015.

Više...

Otvorenje izložbe DIZAJNERICE 1930-1980: Kontekst, produkcija i utjecaji (26. 2. – 19. 3. 2015.)

U četvrtak 26. 2. 2015. u 20 sati u HDD galeriji otvara se izložba DIZAJNERICE 1930- 1980: KONTEKST, PRODUKCIJA I UTJECAJI kojom se predstavlja istoimeni istraživački projekt o ženskoj povijesti dizajna autorica Maše Poljanec i Maje Kolar sa suradnicima.

Više...

Ravnateljica prezentirala priručnik "Uvođenje rodno osjetljiva proračuna: provedba u praksi"

Ravnateljica Ureda održala je prezentaciju priručnika Vijeća Europe "Uvođenje rodno osjetljiva proračuna: provedba u praksi" koja se u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije održala 16. veljače 2015. godine s početkom u 11 sati u sjedištu Istarske županije u Puli (Flanatička 29). Na prezentaciji su sudjelovali članice i članovi županijskog i gradskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 77

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.