Ravnateljica Ureda na Okruglom stolu stručnjaka kao prilog javnoj raspravi prijedloga Zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu

U suradnji Ministarstva branitelja i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) održat će se Okrugli stol stručnjaka kao prilog javnoj raspravi prijedloga Zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu 14. travnja 2014. godine, od 14:00 do 16:00 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1, Zagreb.

Više...

ravnateljica primila u posjet g. Marca Salarisa

Mr.sc. Helena Štimac Radin sastala se danas sa Marcom Salarisom, prvim tajnikom u Veleposlanstvu Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj. Na sastanku su razmijenjena stajališta o općem društvenom položaju kao i o aktivnostima vezanim uz  suzbijanje diskriminacije LGBT osoba.

Više...

Ured predstavio projekt ˝Moj glas protiv nasilja˝

Jučer je u organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova u Kući Europe održano predstavljanje projekta ˝Moj glas protiv nasilja˝ i promocija tv spota ˝Prašina˝. Predstavljanje je otvorila ravnateljica Ureda, mr.sc. Helena Štimac Radin koja je opisala ulogu i projektne aktivnosti. Projekt je sufinanciran od Programa Europske unije za zapošljavanje i socijalnu solidarnost "Progress" u vrijednosti od 161.385,68 eura. Projekt se provodi u suradnji s partnerskim organizacijama CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te Ženskom sobom – Centar za seksualno nasilje.

Više...

Vijeće Europe pozdravilo aktivnosti Ureda u promociji Strategije za ravnopravnost spolova 2014.-2017.

Vijeće Europe pozdravilo je aktivnosti Ureda za ravnopravnost spolova u promociji Strategije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe od 2014. do 2017. godine istaknuvši prijevod na hrvatski jezik, tiskanje te predstavljenje Strategije koju je Ured organizirao povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena o čemu je vijest objavljena na internetskim stranicama Vijeća Europe.

Više...

Međunarodni dan žena: Komisija poduzima korake kako bi smanjila razlike u plaćama između žena i muškaraca

U prigodi Međunarodnog dana žena, Europska komisija je usvojila Preporuku državama članicama da učine transparentnijom politiku plaća za žene i muškarce te da se i na taj način pomogne smanjivanju razlike u plaćama.

Više...

tribina "Zastupljenost žena u politici i na vodećim funkcijama u gospodarstvu u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji"

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će na tribini pod nazivom "Zastupljenost žena u politici i na vodećim funkcijama u gospodarstvu u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji", koja će se u organizaciji Ureda predsjednika Republike Hrvatske u suradnji s Predstavništvom Europske komisije i Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj održati 7. ožujka 2014. godine u 11 sati u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, Pantovčak 241.

Više...

predstavljanje Strategije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe od 2014. do 2017. godine

Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, sa zadovoljstvom Vas poziva na predstavljanje Strategije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe od 2014. do 2017. godine koje će se održati u četvrtak, 6. ožujka 2014. godine, s početkom u 11:00 sati, u Hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, Zagreb, Dvorana ban Frankopan.

Više...

promocija zbornika radova „Žene u izgradnji mira: Pristupanje žena pravosuđu u postkonfliktnim zemljama“

U organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova održat će se promocija dvojezičnog hrvatsko/engleskog zbornika radova „Žene u izgradnji mira: Pristupanje žena pravosuđu u postkonfliktnim zemljama“ u četvrtak, 27. veljače 2014. godine, s početkom u 12:00 sati, u Hrvatskom saboru, Trg sv. Marka 6, Zagreb, dvorana Josipa Šokčevića.

Više...

Zbornik Young Women in Post-Yugoslav Societies: Research, Practice and Policy

Predstavljanje međunarodnog znanstvenog zbornikaYoung Women in Post-Yugoslav Societies: Research, Practice and Policy nastalog u okviru Participacijskog programa UNESCO-a za 2012.-2013. godinu, održat će se 20. veljače 2014. u 12 sati u dvorani Zrinski hotela Dubrovnik, Gajeva 1, Zagreb. Uz mr. sc. Helenu Štimac Radin, ravnateljicu Ureda za ravnopravnost spolova radove 14 autora/ica predstavit će gđa. Rut Carek, voditeljica Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, recenzentica prof. dr. sc. Eva D. Bahovec (Ljubljana) te urednice mr.sc. Lejla Somun Krupalija (Sarajevo) i dr.sc. Mirjana Adamović (Zagreb).

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 71

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija

Odluka - sukob interesa

Ugovori

Plan nabave Ureda za ravnopravnost spolova za 2014. godinu

Smatrate li da je neko pravo građana/ki ugroženo nezakonitim ili nemarnim radom tijela državne uprave i tijela s javnim ovlastima, molimo, obratite se pučkoj pravobraniteljici.
ombudsman@ombudsman.hr


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.